Wonen

Op de Hes woon, werk en leef je in prachtige volle natuur. Ongedwongen, open en op een natuurlijke ontspannen manier. Heerlijk in het buitengebied. Tegelijkertijd met de dynamiek van de stad om de hoek. Wonen op de Hes is anders dan anders. Hier geen standaardwoningen met voor- en achtertuin. Nee, het landschap is hier de baas. Kleine woon-werkclusters voegen zich áltijd naar de natuur. Woon en/of werk je op de Hes, dan zit je qua uitzicht altijd op de eerste rij en heb je een buitenruimte die direct grenst aan het landschap. De omliggende natuur is je tuin. Dat is op en top genieten.


					Image

Woningen te gast in het landschap

De woningen, woon-werkwoningen en werkruimtes bevinden zich in compacte ‘nederzettingen’ aan en boven elkaar op de glooiende hellingen. De woningen zijn te gast in het landschap. Het volle groen, de hoge bomen, vallei en de Slijpbeek krijgen zo volop de ruimte. De manier waarop de Jacobiberg zich voegt naar het landschap is dé grote inspiratiebron voor de toekomstige bebouwing. De kleine woon-werkclusters staan met de voeten in het gras. Net als de bewoners! Want je loopt zo het bos in. Bewoners hebben een eigen buitenruimte in de vorm van een (dak)terras of veranda met uitzicht op het bos, de vallei of de beek. Hier ontstaat een tweede natuur in de vorm van daklandschappen.  Op de Hes komen koop- en huurwoningen.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Een LAT relatie: Living Apart Together

Een divers publiek vindt een fijne woon- en werkplek op de Hes. Ongedwongen, open en op een natuurlijke ontspannen manier. Iedere bewoner zijn eigen plek, maar samen in de moestuin of gezamenlijke yogastudio als je wilt. Bijvoorbeeld stellen wiens kinderen het huis uit zijn, die samen met hun buren een moestuin onderhouden. Of gezinnen die het heerlijk vinden om met hun kinderen in een bijzonder landschap te wonen, te spelen en te werken. En studenten en starters voelen zich hier straks thuis. Zij wonen, werken en chillen in het oude KEMA kantoor. Want hier komen voor alle Hes-bewoners ateliers, een koffietentje, kapper én ruimte waar ZZP-ers kunnen (co-)werken. Ook gezamenlijke ruimtes zoals een yogastudio of een grote gemeenschappelijke keuken. Hier ontstaan spontane ontmoetingen. Deze sociale energie geeft een bijzondere vibe aan De Hes.

Een divers publiek vindt een fijne woon- en werkplek op de Hes. Ongedwongen, open en op een natuurlijke ontspannen manier.

					Image

Autoluw

Er is minimale infrastructuur. Je rijdt langs de randen van de Hes naar je woning en parkeert aan of in de bosrand, onder je woning of in de mobiliteitshub in de Jacobiberg. We zijn op de Hes namelijk van plan om een hub te ontwikkelen waar  bewoners (elektrische) deelauto’s, -fietsen en -scooters kunnen lenen. De Hes blijft autoluw, zodat je hier lekker kunt wandelen, fietsen, skaten of de hond uit kunt laten.

(De getoonde beelden zijn inspiratiebeelden)

Woon- en natuursferen op de Hes

Hieronder vind je de kaart van de Hes met de verschillende woon- en natuursferen.
Klik op de sterren en kom hier meer over te weten.

De interactieve kaart geeft een impressie weer van de Hes, de uiteindelijke indeling van de Hes kan anders zijn.

Enthousiast? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.