De Hes: bijzonder woon-werklandschap

De Hes wordt een bijzonder woon-werklandschap te midden van prachtige volle natuur. Gelegen op de grens van Arnhem en Oosterbeek verbindt de Hes de Veluwe met het Rijndal. En precies daar, in de vallei en tegen de bosrand, kun je straks fantastisch wonen, werken en recreëren in het open veld, in het bos én aan de Slijpbeek. Een heerlijk vrij en ontspannen buitenleven. En dat met bruisende stadse reuring binnen handbereik.


					Image

Wonen met de voeten in het gras

De Hes wordt niet zómaar een nieuwe woon-werklocatie, maar totaal anders dan iedere andere wijk of buurt. Op de Hes is het landschap de baas, dus geen traditionele voor- en achtertuin of rechttoe rechtaan straten. Hier komen unieke woningen verdeeld over kleine woon-werkclusters gelegen in prachtige volle natuur. De woningen staan letterlijk met de voeten in het gras. En de bewoners dus ook. Want de vallei en de weelderige bosrand zijn je voor- en achtertuin. Vanuit huis loop je zo het bos of het open veld in. 

(De getoonde beelden zijn inspiratiebeelden)


					Image

Reuring op locatie

Natuur mét een sfeervolle stadse swing. De Hes wordt een bruisende plek vol levendigheid en creativiteit. Vooral in en om de Jacobiberg en de watertuin. Denk aan ontspannen horeca met buitenterras in een ongedwongen sfeer. Warme zomeravonden, lange tafels, blote voeten in het gras. Ook ruimte voor kunst, cultuur en expo’s, kleine kantoren, een plek waar ZZP-ers onder het genot van goeie koffie kunnen (co-)werken. En natuurlijk muziek van het poppodium dichtbij. Bewoners ondernemen hier ook samen activiteiten, in een gezamenlijke werkplaats, atelier of gedeelde yogastudio.

(De getoonde beelden zijn inspiratiebeelden)


					Image

Het landschap de baas

Op de Hes is het landschap de baas. Dat blijkt uit een masterplan gemaakt door landschapsarchitectenbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles). De betrokken architecten ontwerpen de woon-werkclusters binnen dit masterplan. Bureau ZUS heeft 6 kernwaarden voor de Hes geformuleerd:

  1. Op De Hes is het landschap de baas
  2. De beek is de verbindende factor
  3. Er is minimale infrastructuur
  4. Iedereen zit op de eerste rij
  5. Er zijn doorlopende natuurstructuren
  6. De gemeenschappen staan centraal

					Image

Deeleconomie

Op de Hes is ruimte voor nieuwe vormen van deeleconomie. Bijvoorbeeld deelmobiliteit in de vorm van mobiliteitshubs waar je een (elektrische) auto pakt, een (elektrische bak) fiets of een (elektrische) scooter. Geheel afhankelijk van de behoefte van de bewoners van de Hes. Denk ook aan het delen van bezit, bijvoorbeeld gereedschap, een buurtschuur (ruimte delen) en een gedeelde moestuin. En natuurlijk de gezamenlijke ruimtes in de Jacobiberg waar bewoners samen yoga doen, samen koken of workshops organiseren.

Enthousiast? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.