Natuur
Op de Hes is het landschap de baas. Nu én als het straks bewoond is. Een prachtig glooiend en ontzettend divers natuurgebied. Prachtige grote bomen, een weids en open beekdal, de Slijpbeek, een watertuin, een weelderige groene bosrand en fraaie lanen met dubbele bomenrijen. Wandelpaden meanderen door de bomen en de open velden. Oók uniek door het hoogteverschil van maar liefst 40 meter! Vanaf de Utrechtseweg naar het Rijndal levert dit hoogteverschil prachtige vergezichten op.
De Slijpbeek
De Slijkbeek verbindt via de Hes de Veluwe met het Rijndal. Het water van de beek heeft het landschap door de eeuwen heen gevormd tot een vallei. Zo geeft de beek identiteit aan de Hes en is deze drager van het gebied. Langs de beek maak je een prachtige wandeling.
Watertuin
De Watertuin wordt het hart van de Hes. De centrale plek waar buren elkaar spontaan ontmoeten en even blijven hangen. Waar mensen die werken in de Jacobiberg ’s middags een wandeling maken. En waar bezoekers heerlijk kunnen relaxen.
Er komen kunstinstallaties van lokale kunstenaars die samen een spannende kunstroute vormen.
Monumentale bomen, een weids en open beekdal, de Slijpbeek, een watertuin, een weelderige groene bosrand en fraaie lanen met dubbele bomenrijen.
De vallei
Het open veld van de vallei is het laagste punt van de Hes. Je struint hier doorheen over een van de vele wandelpaden en je ervaart de vrijheid en weidsheid van het open veld. Hier is ruimte voor stadslandbouw en gezamenlijke moestuinen. Ontmoet je toekomstige buren straks aan een van de picknicktafels of bankjes en ervaar een heerlijk vrij buitenleven.
De intieme bosrand
De weelderige en gesloten bosranden zorgen voor het geborgen karakter van de Hes. Door verschillende bomengroepen aan te planten, die richting de vallei lopen, creëren we hier intieme boskamers. Hier kun je straks fantastisch wonen en werken met de bosrand in je rug. Vanuit de boskamers heb je uitzicht richting het bos of de vallei.
Landschap de baas
De woningen zijn te gast in het landschap. Het monumentale groen, de hoge bomen, vallei en de Slijpbeek krijgen zo volop de ruimte. Landschapsarchitect ZUS (Zones Urbaines Sensibles) heeft het masterplan voor de Hes ontworpen. Hierbinnen ontwerpen de architecten de woon-werkclusters. Dit laat zien dat voor Amvest (eigenaar van de Hes) en de gemeentes Renkum en Arnhem het landschap leidend is voor de totale ontwikkeling.