Image
scroll down

Dit weekend open ateliers op de Hes!

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni stellen kunstenaars op de Hes hun ateliers open voor bezoekers! Hier kun je de vele prachtige kunstwerken bezichtigen en zelfs aanschaffen: een perfect uitje voor aankomend weekend. Het is namelijk een unieke kans om een nog onontdekt kunstwerk te bemachtigen! Daarnaast is het absoluut de moeite waard om door de mooie groene omgeving te wandelen.

Op de Hes heeft zich de afgelopen jaren een grote groep kunstenaars gevestigd in een aantal gebouwen op dit lommerrijke, deels monumentale gebied. Het barst hier van de creativiteit: ook Popcentrum Jacobiberg en werkruimtes van de ArtEZ Arnhem zijn namelijk op dit terrein te vinden.

Op het gehele terrein, zowel op het oude gedeelte van het vroegere KEMA-terrein Den Brink als op het zuidelijke deel De Hes, werken zo’n 120 kunstenaars. De kunstenaars zijn werkzaam in hele diverse disciplines, zoals schilderkunst, grafiek, illustratie, fotografie, ontwerp en zelfs beeldhouwen. De kunstenaars vertellen je dit weekend graag over het tot stand komen van hun werk. Een unieke kans om binnen te kijken in een aantal bijzondere industriële panden én tegelijkertijd ‘early-art’ op de kop te tikken. Zet het in je agenda en steun je lokale kunstenaar!

Tijdens het Atelierweekend is een groot aantal van de ateliers te bezoeken en zijn kunstenaars aan het werk. In projectgebouw H29 van Scarabee is een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars. En ook buiten op De Hes zijn er beelden te zien. De ateliers zijn te vinden in de gebouwen B46, B30, H40 en H29.

Tip:
Kom vroeg, want voorgaande jaren werden de atelierdagen enorm goed bezocht. Uiteraard is de atelierroute geheel corona-proof.


					Image

Nog even in het kort:
Wanneer: zaterdag 26 en zondag 27 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Waar: alle opengestelde ateliers op de Utrechtsewg 310 in Arnhem.

Kijk voor meer info over de kunstenaars die mee doen en de bereikbaarheid op de Facebookpagina Kunst Arnhems Buiten of op de pagina van het Landelijk Atelierweekend.